ממרוקו באהבה: בואו להשתכר מפטרוזיליה

"דמיינו את עצמכם ניגשים לחנות היינות השכונתית ומבקשים מהיינן יין תפוחי אדמה, יין הדסים, יין סרפד, או שמא חשקה נפשכם ביין פטרוזיליה...

כן כן, יין פטרוזיליה.

במושבה הצפונית יוקנעם, יש מי שיכול להגשים את משאלותיכם בתחום המשקאות החריפים, זהו יעקב מורד, שברשותו יקב לייצור שיכר ויין מפירות, ירקות וצמחי תבלין שלא חשבתם שמישהו יעז לנסות לייצר מהם יין.

בכניסה למרכז המבקרים הצמוד ליקב בו מתנהל קו הייצור, האווירה משתנה מרעשי הכביש המהיר, ובתוך מקום שמרגיש כאילו הוא נמצא עמוק באדמה, למרות שהוא לא באמת מתחתיה, עומדים כמו חיילים בקבוקים וכדים בעשרות מיני טעמים המדיפים שלל ריחות משכרים.

מורד לוקח אותנו לסיור בין המכלים הצבעוניים, המכילים מאתיים ליטרים לאחד.

כמעט על כל אחד מהם יש לו סיפור, ויעקב מורד לא חוסך בפרטים באשר לתוכנם ועל הליך הייצור הפרטני."

לקריאת המאמר המלא, לחצו כאן